Interwiew s našou farníčkou

 Je pôstne obdobie, a mnohí z nás, z našej farnosti, prežívajú tento čas rôznym spôsobom. Je to príležitosť ku radikálnej a hodnotnej zmene zaužívaných zvyklostí vo vzťahoch s blízkymi aj vzdialenými ľuďmi. Ale nie len to. Je príležitosťou a možnosťou znova začať budovať vzťah spolu s Bohom .

Svedčia o tom aj slová pani Alžbety, ktorá je farníčkou v našej farnosti. S radosťou odpovedala na moje otázky:

Čo pre Vás znamená pôstne obdobie v duchovnom živote?

– Modlitbu, vynechávanie obľúbených jedál, konzumácia jedál, ktoré sú menej obľúbené. Tiež si zoberiem ponúkané jedlá od hostiteľov, keď som na návšteve, aby som ich neurazila.

Čím Vás obdaroval Dobrý Boh počas tohto pôstneho obdobia?

– Vnútornou radosťou, ktorá neustáva, aj keď ma stretnú nejaké smutné udalosti v živote.

Pri začiatku tohto pôstu ste si dali aj nejaké pôstne predsavzatie?

Dala som si predsavzatie, že nebudem pozerať vysielanie iných televíznych staníc, okrem slovenskej televízie LUX a českej televízie NOE.

Na čo sa zameriavate počas pôstneho obdobia hlavne vo vzťahu k Bohu?

– Snažím sa prežívať každý deň tak, aby som bola bez ťažkého hriechu, snažím sa zúčastniť každý deň na svätej omši, podľa možnosti ísť každý deň na sväté prijímanie, a keď môžem, snažím sa pomáhať. Ak nemôžem pomôcť, tak aspoň povzbudiť dobrým slovom.

Na čo sa zameriavate počas pôstneho obdobia vo vzťahu k svojim blížnym?

– Modlím sa za to, aby som vedela odpustiť tým, ktorí ma urazili. A tiež sa modlím,aby mi vedeli odpustiť tí, ktorých som urazila ja.

Inšpiroval Vás v prežívaní pôstneho obdobia nejaký svätý? Ak áno – ktorý to bol? A v čom?

– Inšpiroval ma svätý Jozef, ochranca Svätej rodiny. Inšpiruje ma svojou láskou ku svojej rodine aj ku iným rodinám. Snažím sa podporovať rodiny, aby vedeli napomáhať kňazským a iným duchovným povolaniam, a aby sa modlili spolu v rodinách. Tiež sa modlím spolu so svojou dcérou cez internet, cez SKYPE.

 

Ďakujem za ochotu a vzácny čas, ktorý ste mi venovali.

-mp-